Båtførerkurs

Du kan ta Båtførerkurs og eksamen i Drammen!

Neste båtførerkurs:

Båtførerprøven

Vi gjennomfører kurs for Båtførerprøven.

Båtførerbeviset er nå blitt obligatorisk for alle lystbåtførere født etter 1. januar 1980 som skal føre båter over 8 meter eller 25hk.

Kurset kan tas fra fylte 14 år, men Båtførerbeviset kan tidligst erverves ved fylte 16 år. Ved fylte 16 år kan vedkommende få utstedt båtførerbeviset ved å kontakte Norsk Test. For deg som er under 16 år, gjelder reglene om at du kun kan føre båt med lengde inntil 8 meter og som har maks hastighet på 10 knop (med aktuell fører om bord) eller som har motor med maks effekt på 10 HK .

Meld dere på og bli klar til båtsesongen!

båtførerkurs i drammen i buskerud

Hvem trenger båtførerbevis?

Hvis du er født etter 1. januar 1980 må du bestå båtførerprøven for å føre en fritidsbåt. De nye reglene trådde i kraft i 2009 og vi har hjulpet mange båtførere til å bestå denne viktige prøven. Et kurs med fokus på sikkerhet og regler til sjøs er også en svært viktig investering for gode holdninger, og mange velger derfor å gi kurset i gave til barn eller barnebarn. Mange erfarne båtførere velger også å ta båtførerkurs hos oss.

Mål for kurset: Gi båtførere nødvendig opplæring som fører frem til båtførerprøven. Bestått prøve gir båtførerbevis.

Hovedinnholdet i kurset

  • Innføring i navigasjon og bruk av navigasjonsinstrumenter
  • Sjøens trafikkregler, (Sjøveisreglene)
  • Innføring i sjømannskap, sikker bruk av båt og håndtering av nødsituasjoner

Målgruppe for kurset

“Alle som ferdes til sjøs og som vil dekke kriteriet for å være kaptein på en båt under 15 meter i Norge. Dette kriteriet er: “Føreren av enhver fritidsbåt skal ha nødvendig ferdighet i bruk av båten slik at navigering og behandling av den skjer i samsvar med godt sjømannskap.”

Gjennomføring av bårførerprøven:

Den skriftlige eksamensoppgaven for båtførerprøven er 50 spørsmål. Du må svare riktig på 40 av disse. Elever med lese/skrivevansker har mulighet for å søke om 20 minutter ekstra eksamenstid. Det er også tillatt å ha med lesehjelp. Hvis du har spørsmål omkring denne ordningen kan du ringe oss eller sende en e-post.

Nyttige lenker

Del med andre!