Båtførerkurs

Du kan ta Båtførerkurs og eksamen i Drammen!

Neste båtførerkurs:

Båtførerprøven

Vi gjennomfører kurs for Båtførerprøven.

PS! Du kan kjøpe EN kveld med f.eks Navigasjon

Båtførerbeviset er nå blitt obligatorisk for alle lystbåtførere født etter 1. januar 1980 som skal føre båter over 8 meter eller 25hk.

Kurset kan tas fra fylte 14 år, men Båtførerbeviset kan tidligst erverves ved fylte 16 år. Ved fylte 16 år kan vedkommende få utstedt båtførerbeviset ved å kontakte Norsk Test. For deg som er under 16 år, gjelder reglene om at du kun kan føre båt med lengde inntil 8 meter og som har maks hastighet på 10 knop (med aktuell fører om bord) eller som har motor med maks effekt på 10 HK .

Meld dere på og bli klar til båtsesongen!

båtførerkurs i drammen i buskerud

Hvem trenger båtførerbevis?

Hvis du er født etter 1. januar 1980 må du bestå båtførerprøven for å føre en fritidsbåt. De nye reglene trådde i kraft i 2009 og vi har hjulpet mange båtførere til å bestå denne viktige prøven. Et kurs med fokus på sikkerhet og regler til sjøs er også en svært viktig investering for gode holdninger, og mange velger derfor å gi kurset i gave til barn eller barnebarn. Mange erfarne båtførere velger også å ta båtførerkurs hos oss.

Mål for kurset: Gi båtførere nødvendig opplæring som fører frem til båtførerprøven. Bestått prøve gir båtførerbevis.

Hovedinnholdet i kurset

  • Innføring i navigasjon og bruk av navigasjonsinstrumenter
  • Sjøens trafikkregler, (Sjøveisreglene)
  • Innføring i sjømannskap, sikker bruk av båt og håndtering av nødsituasjoner

Målgruppe for kurset

“Alle som ferdes til sjøs og som vil dekke kriteriet for å være kaptein på en båt under 15 meter i Norge. Dette kriteriet er: “Føreren av enhver fritidsbåt skal ha nødvendig ferdighet i bruk av båten slik at navigering og behandling av den skjer i samsvar med godt sjømannskap.”

Gjennomføring av bårførerprøven:

Den skriftlige eksamensoppgaven for båtførerprøven er 50 spørsmål. Du må svare riktig på 40 av disse. Elever med lese/skrivevansker har mulighet for å søke om 20 minutter ekstra eksamenstid. Det er også tillatt å ha med lesehjelp. Hvis du har spørsmål omkring denne ordningen kan du ringe oss eller sende en e-post.

Nyttige lenker

Del med andre!